hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Halászlé III.

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 nagy ponty
  • Az alapléhez:
  • törpeharcsa
  • ponty feje
  • keszeg, kárász, többféle apró hal
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • bors
  • babérlevél
  • pirospaprika
  • 1 sűrített paradicsomkonzerv
  • vörösbor
  • olaj
  • csípőspaprika

Elkészítés

Elkészítés: A pontyot felszeletelem patkókra, sózom, borsozom.

A fazékba felteszem főni az apró halakat, a ponty fejét, adok hozzá sót, borsot, babérlevelet, vöröshagymát felaprítva, 3 evőkanál pirospaprikát, csípős paprikát, paradicsomkonzervet. Amikor megfőtt, leszűröm,a halakat, kiszálkázom és átpasszírozom.

A leszűrt hallevet visszateszem a tűzre, beleadagolom a kipasszírozott halat, teszek bele 1 evőkanál étolajat, 1,5 dl vörösbort, végül a pontyszeleteket. Pár percig fő, és kész.

Ezek is érdekelhetnek

Friss