Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Halászlé, ahogy én készítem

MME MME
75 perc
bonyolult
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halszeleteket besózzuk, és félretesszük kb. 1 órára. Közben megfőzzük a halászlébe a gyufatésztát.(Én most rizstésztát vettem, és azt főztem hozzá, nagyon finom volt az is.)
  2. Amikor letelt az 1 óra, akkor a halszeleteket berakjuk egy lábosba, felöntjük vízzel, úgy, hogy 2 ujjnyira ellepje.
  3. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, azt is belerakjuk, s az összetört halászlékockákat is. Néha óvatosan megkeverjük, nehogy összetörjenek a halszeletek. Kb. 20 perc után megkóstoljuk, hogy elég sós-e, ha nem, akkor utánasózunk.Ízlés szerint tehetünk bele csípős paprikát.
  4. Forrástól számítva kb. fél óra alatt elkészül a halászlé, ha megfőtt a hal, átszűrjük. Külön tálaljuk a halászlét, külön tányérban a halakat, és külön tányérban a tésztát.

    DUNAI, TISZAI, BALATONI - ITT A 3 EREDETI HALÁSZLÉRECEPT >>> 

    MÉG TÖBB HALÁSZLÉ RECEPT >>> 

Megjegyzés

Medovarszki Tamásné receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss