hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Halasi savanyú sertésmáj

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. 50 dkg vöröshagymát kockára vágunk, üvegesre pirítjuk a sertészsíron, hozzáadjuk a kockára vágott húsokat, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát is.
  2. Amikor kezd a zsírjára sülni, a húst megszórjuk pirospaprikával, majd kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt majdnem készre főzzük.
  3. Mielőtt kész, hozzáadjuk a vékony, széles, rövid, metéltszerűre vágott májat és a velőt, még 3-4 percig főzzük. Ha kell, utána ízesítjük. Közben odakészítjük a savanyú hagymát is.
  4. Az 1 kg vöröshagymát nem túl vékony karikákra vágjuk és sós vízben felforraljuk. Ha forrni kezd, leszűrjük az első levét, hogy ne legyen nagyon erős az íze. Majd újra felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Ízesítjük cukorral, ecettel és az őrölt borssal. Nem főzzük túl!
  5. Tálaláskor a tányérra szedett májas pörköltre rakunk a karikákra vágott savanykás, édes ízű vöröshagymából. 

Megjegyzés

Sós Dezső receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek