Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Halas tojás csészében tálalva

MME MME
4/5
30 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 20 dkg halfilé (ízlés szerint folyami vagy tengeri)
  • 4 evőkanál tejszín
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál currypor
  • 4 tojás
  • A díszítéshez:
  • 1 csokor snidling
  • A tálaláshoz:
  • 4 szelet szendvicskenyér

Elkészítés

Előkészítés: A halat megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk. A snidlinget nagyon apróra vágjuk.
Elkészítés: A halat hőálló tálba tesszük, és vízgőzben 5-7 percig pároljuk. A tejszínhez keverjük, és ha kell, még sózzuk, és borsozzuk. Az olívaolajat elkeverjük a curry felével és kevés sóval. A csészéket kikenjük körben vele. A tejszínes haldarabkákat elosztjuk bennük, és ráütünk egy-egy tojást. A tetejüket meghintjük a maradék curryporral. A csészéket vízgőz fölött addig melegítjük, amíg a tojások tükortojás-állagúak lesznek. Közben a kenyereket megpirítjuk. A tojásokat meghintjük a snidlinggel, és azonnal, forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható. kb. 35 perc múlva
1 adag: 310 kcal - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss