Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Halas taco

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 12 db tortilla lap (kicsi)
  • 60 dkg fehér húsú hal (hekk, afrikai harcsa, szürkeharcsa)
  • 1 tk római kömény
  • cayenne bors
  • bors
  • olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 1/4 db lila káposzta
  • 12 db koktélparadicsom
  • 1 db avokádó
  • 1/2 fej lila hagyma
  • 1 marék friss koriander
  • 1 db lime
  • Az öntethez:
  • 3 ek majonéz
  • 2 ek tejföl
  • 1 db lime leve
  • 1 gerezd fokhagyma (lereszelve)
  • 1 tk chiliszósz

Elkészítés

  1. A halat szárazra töröljük. Az olívaolajat összekeverjük a fűszerekkel, bepácoljuk vele a halat, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 180 fokon, 20 percig sütjük.
  2. A szószhoz összekeverünk minden hozzávalót, majd félretesszük.
  3. A zöldségeket felvágjuk (a paradicsomot negyedeljük, a káposztát, az avokádót és a hagymát felcsíkozzuk) a halat kivesszük a sütőből, és 3 percet pihenni hagyjuk.
  4. Ha kihűlt nagyobb darabokra vágjuk. A tacokat száraz serpenyőben felforrósítjuk, majd megtöltjük a zöldségekkel. Ráhelyezzük a haldarabokat, majd meglocsoljuk a szósszal.
  5. Tálaláskor friss koriandert szórunk rá, lime gerezdeket és chili szószt kínálunk mellé, hátha valaki csípősen szereti.

    BURRITO, WRAP ÉS QUESADILLA - GYORS ÉS EGYSZERŰ FOGÁSOK TORTILLÁBÓL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss