Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Halas-paradicsomos krumplisaláta

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg füstölt halfilé
  • 40 dkg Lucullus paradicsom
  • 40 dkg kisszemű krumpli (6-7 db)
  • 1 közepes lilahagyma vékonyan félfőre vágva
  • 10 dkg póréhagyma vékonyra szeletelve
  • 15 db fekete olajbogyó
  • szárított bazsalikom
  • őrölt fehérbors
  • aprított friss petrezselyem zöldje
  • Az öntethez:
  • 3-4 evőkanál balzsamecet
  • 1,5 dl víz
  • 1-2 teáskanál cukor ízlés szerint
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: A krumplikat alaposan megtisztítjuk, majd mikróban 500 Watton 10 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

Salátástálba tépkedjük a halfilét, majd egymás után beleszeleteljük a krumplit (én héjastól tettem), a paradicsomot, a hagymákat, az olajbogyót. Közben a sorokat sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal megszórjuk, az olajjal meglocsoljuk. Kicsit hagyjuk állni a fűszerben.

Közben elkészítjük a salátaöntetet a fenti hozzávalókból, finoman összekeverjük, a hűtőben érleljük. Tálalásig egyszer-kétszer átkevergetjük, hogy az öntet egyformán átjárja a salátát.

Tálalásnál aprított zöldpetrezselyemmel díszítjük.

Megjegyzés

Fantáziánk szerint halak, húsok kísérője lehet, de önmagában is megállja a helyét, és hal nélkül is nagyon ízletes és könnyű köret.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss