Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Halas felfújt

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg afrikai harcsafilé (vagy tengeri halfilé)
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2-3 dl tej
  • sajt
  • 1-1,5 dl tejszín
  • őrölt bors
  • A forma kikenéséhez:
  • vaj
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

Elkészítés: A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A filézett halszeletet kisebb darabokra vágjuk.

A nagyobb szufléformákat vastagon kikenjük vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával.

Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Megszórjuk liszttel, és pár pillanatig kevergetve pirítjuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a tejet, és kézi habverővel, simára keverjük, kicsit kiforraljuk.

Az így elkészített besamel-mártásba beletesszük a kisebb darabokra felvágott halat, majd ízlés szerint sózzuk, és megszórjuk őrölt borssal.
Ezután szép lassan, néha megkeverve, pár percig főzzük.

Az elkészült halas mártást belekanalazzuk a kivajazott, zsemlemorzsával megszórt formákba. Mindegyik tetejére, 2-3 evőkanál tejszínt kanalazunk, majd megszórjuk reszelt sajttal.

A megtöltött formákat ezután egy tepsire helyezzük, majd előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütjük.

A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd a formákban tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss