Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hal nélküli *bouillabaisse*

MME MME
3 3.3/5
45 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hagymákat apróra vágjuk, forró olajban pár percig hevítjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a köménymagot, a zöldfűszereket ségcsokrot, az apróra vágott narancshéjat, a sáfrányt, a sót és fél liternyi vizet. Ezután beletesszük a 2-3 cm-es darabokra vágott burgonyát is. Nagy lángon addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul, végül a darabokra vágott paradicsomot (vagy paradicsompürét) is hozzáadjuk. A tojásokat beleütjük a forrásban lévő lébe (mint a buggyantott tojásnál), és mérsékeljük a lángot. 5 percig nem keverjük meg, hogy a tojások egyben maradjanak. Forrón tálaljuk a pirítóssal, vagy a pirítós helyett pirított zsemlekockával.

Megjegyzés

Nagyon sok verziója ismert az ételnek Franciaországban, én ezt tanultam meg, és ezt kóstoltam. - MME

Ezek is érdekelhetnek