hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hajtogatott sajtos pogácsa III.

120 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 50 dkg margarin
  • 10 dkg élesztő
  • 2 kis pohár tejföl
  • 1 evőkanál só
  • 4 tojássárgája
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • A tetejére:
  • 2 tojássárgája
  • 25 dkg trappista sajt

Elkészítés

Elkészítés: Először elkészítjük a kovászt: a meglangyosított tejbe belerakjuk a cukrot és az élesztőt. Jól elkeverjük, letakarjuk. Amíg felfut, a lisztet mély dagasztótálba szitáljuk, elmorzsoljuk benne a margarint. Ezután egyenként beletesszük a többi hozzávalót. Fontos: utoljára megy bele a kovász. Nagyon alaposan kidolgozzuk! Ne lepődjünk meg, picit lágy lesz még a tészta állaga. Letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, lisztezett deszkára kiborítjuk, kinyújtjuk, majd alulról-felülről, jobbról-balról összehajtjuk a tésztát. 30 percig pihentetjük. Ezt a műveletet megismételjük, és újabb fél óra pihentetés követi.

Közben lereszeljük a sajtot,felverjük a 2 tojássárgáját.

Végül 2 cm vastagra elnyújtjuk a tésztát, és kiszaggatjuk. Tetejét megkenjük a felvert tojássárgájával, megszórjuk sajttal.

200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben megsütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss