hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hajtogatott krumplis pogácsa

90 perc
rafinált
olcsó
6 adag
Hozzávalók
  • 3 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 mk cukor
  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg rétesliszt
  • 1 ek só ( ez egy közepes kanál)
  • 1 dl étolaj
  • 1 db tojás
  • 2 db főtt burgonya
  • A kinyújtott lapra:
  • 12,5 dkg fagyos margarin
  • A lekenéshez:
  • 1 db tojássárgája
  • szezámmag ízlés szerint

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos, 1,5 dl cukros tejben felfuttatjuk. A liszteket a sóval összekeverjük, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, majd az étolajjal, a tojással és a megmaradt tejjel jól bedagasztjuk. 1 cm vastagra kinyújtjuk, és ráreszeljük az egyik főtt, kihűlt burgonyát és a margarin felét. Először a két oldalról, majd felülről, ezután alulról behajtogatjuk és fél órát hagyjuk pihenni.
  2. Újból kinyújtjuk, és ráreszeljük a másik főtt burgonyát és a megmaradt fagyos margarint. Újból hajtogatjuk, majd félórán át pihentjük. Aztán 2,5 cm vastagságúra nyújtjuk, lekenjük a tojássárgájával, és pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk és megszórjuk szezámmaggal.
  3. Hideg sütőbe tesszük, a hőfokot 220 fokra állítjuj, majd 15 perc után visszavesszük 180 fokra és készre sütjük.

11 EXTRAFINOM POGÁCSA, AMIT MUSZÁJ MEGSÜTNÖD! >>>

11 GYORS ÉS FINOM POGÁCSA KELESZTÉS ÉS HAJTOGATÁS NÉLKÜL! >>>

 

Megjegyzés

Csodaszép,leveles lett és nagyon-nagyon finom.Másnap is puha. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss