Ezzel a hajmeresztő módszerrel elűzheted a meztelencsigákat. Te kipróbálnád?

default user icon
MME
A meztelencsigák sok kárt okozhatnak a kertünkben, és ezzel rengeteg bosszúságot is. Szerencsére számos házi praktika létezik az elűzésükre, mutatjuk ezek közül a leghajmeresztőbbet.

A sok csapadék következményeképpen jelentősen elszaporodtak a meztelencsigák, úgyhogy minden házi praktikát kipróbálunk, hogy elűzzük őket a kertünkből. Korábban már megírtuk, melyek a leghatékonyabb és legkörnyezetbarátabb házi praktikák, most pedig egy igazán meredek, de bevált módszert mutatunk.

A vizelet elűzi a csigákat

A Lakáskultúra szúrta ki egy kertészkedéssel kapcsolatos Facebook-csoportban, hogy egy férfi hajmeresztő ötlettel állt elő. Az ő megdöbbentő módszere nem más, mint hogy emberi vizelet segítségével tartja távol a meztelencsigákat a kertjétől. A közösség egy része megrökönyödve fogadta az elképzelést, míg mások alátámasztották az elképesztő módszer eredményességét.

A magyarázat: az ammóniaszag és a vizelet sótartalma segít távol tartani a csigákat, sőt, nagy ívben elkerülik majd a kertünket. Fontos, hogy figyeljünk a megfelelő hígítási arányokra: egy rész vizelethez tíz rész vizet adjunk.  

EZEKET A TRÜKKÖKET VESD BE, HOGY ELKERÜLD A CSIGAINVÁZIÓT A KERTBEN>>>

 

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss