Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hajhullást okozhat ez a közkedvelt ünnepi dísz

default user icon
MME
Kevesen tudják, hogy a karácsony egyik népszerű dísze akár hajhullást is okozhat, ezért érdemes vele vigyázni, bármennyire is vonzóak pirosas levelei.

A mikulásvirág karácsony közeledtével egyre népszerűbb, hiszen kiváló dekoráció, nem igényel túl sok törődést, akár még jövőre is hozhat virágot, ám mindezek ellenére nem árt vele vigyázni. Sokan nem tudják, hogy ha a dísznövényben található nedvek a kezünkön keresztül a fejbőrünkkel érintkezik, az komoly irritációt okozhat, ennek végeredménye pedig hajhullás is lehet.

A mikulásvirág ragacsos nedvét laboratóriumban is megvizsgálták, aminek eredménye több mint érdekes. Szerkezete hasonló a szőrtelenítő krémekben található anyaghoz, így ha az tartósan érintkezik a fejbőrrel, akkor az könnyedén eltávolíthatja a hajszálakat.

Ebből kifolyólag nem ajánlatos hosszú távon tapogatni a mikulásvirágot, ha pedig ez mégis megtörtént, akkor bő szappanos vízzel mossunk kezet. A növényt a gyerekek elől is zárjuk el, ha pedig véletlenül mégis megtörtént a baj és bőrirritációt okozott a virág nedve, azonnal forduljunk orvoshoz.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss