Elkészítés: A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük. A cukor felét adagolva a vajhoz adjuk, tovább habosítjuk, majd egyesével belerakjuk a tojássárgájákat is, amivel szintén tovább habosítjuk.
A szárazanyagokat összekeverjük: hajdinaliszt, liszt, citromhéj, sütőpor, darált mogyoró.
A tojásfehérjéhez csipet sót rakunk, és elkezdjük géppel felverni, a maradék cukrot fokozatosan adagoljuk hozzá. Vigyázzunk, ne legyen túl kemény, ne törjön a hab.
Amikor minden folyamattal elkészültünk, mindent óvatosan,felváltva összekeverünk. Tojásos vaj, majd lisztkeverék, majd fehérjehab, aztán újra, míg el nem fogy.
Kikent, lisztezett tortaformába öntjük a tésztánkat, amit 165°C-on 45-50 perc alatt készre sütünk. Sütés után várnunk kell pár percet, míg hűl egy kicsit, ez úgy 10-15 percet vehet igénybe. A tortánkat már csak félbe kell vágni, hogy megkenhessük finom vörösáfonya-lekvárral. Várjunk további 1-2 órát, hogy szépen összeállhasson.
Porcukorral meghintve, friss áfonyával díszítve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre