A pörkölthöz a hagymát apró kockákra vágjuk, kevés kókuszzsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellfilét, és fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk, a megmosott, kockára vágott paprikát és paradicsomot, megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk a pirospaprikával. Fedő alatt puhára pároljuk, ha szükséges, egy kevés vizet adunk hozzá, majd összeforraljuk a rizstejszínnel, és félretesszük.
Vizet forralunk a hajdinának, beletesszük a sót, majd a hajdinát. Néhány percig közepes lángon főzzük, majd megpuhult, leszűrjük.
A zöldségeket egy gyümölcsmosóba tesszük, és átöblítjük (ezt nem kell főzni). Egy nagyobb tálban összekeverjük a pörköltet, a hajdinát és a zöldségeket. Kókuszzsírral kikent tepsibe öntjük, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőbe toljuk. 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, kockára vágva tálaljuk.
Glutén-, tej- , tojás-, cukor-, szójamentes, gyorsan elkészíthető egytálétel. Vigyázzunk rá, a hajdinaszemeknek nem szabad kinyílniuk, akkor kocsonyás lesz, és veszít a minőségéből (akárcsak egy szétfőzött rizs). - scarlett69
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!