Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hajdinaleves bazsalikommal

MME MME
1
35 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Allergének
  • Tej
  • Zeller

Elkészítés

  1. A zöldségeket hideg vízben feltesszük főni. Sóval, babérlevéllel ízesítjük és zöldséglevest főzünk belőle. Ha kész, leszűrjük.
  2. A hajdinalisztet szárazon megpirítjuk, hozzáadjuk a friss bazsalikomot és felöntjük pár kanál levessel. Simára keverjük, sóval ízesítjük, kevés fokhagymával fűszerezzük. Elkeverjük a levesben.
  3. A tejszínt is a leveshez öntjük, kiforraljuk és átszűrjük.
  4. A kész zöldséglevest pirított kenyérkockával, vagy külön megfőzött hajdina magokkal tálaljuk.

Megjegyzés

A receptet 9-12 hónapos babáknak ajánljuk! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss