Elkészítés: A hájat ledaráljuk, és kb. 30 dkg liszttel elkeverjük. Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés cukros tejben. A tej többi részét felmelegítjük, és feloldjuk benne az édesítőt és a cukrot.
A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az étolajat, a cukros-édesítős tejet. Az így kapott tésztát bedagasztjuk, majd vékonyra nyújtjuk, és rákenjük a hájjal elkevert lisztes keveréket vékonyan, majd háromba hajtogatjuk. 20 percig pihentetjük, majd ismét kinyújtjuk, és megismételjük az előbbi hajtogatást. Figyeljünk rá hogy ugyanúgy hajtsuk a tésztát, mint korábban. Ismét 20 perc pihenő következik, majd ismét hajtogatás. Újra hagyjuk 20 percig pihenni, de most már nem hajtogatjuk, csak kinyújtjuk a tésztát, és négyszögeket vágunk belőle.
Ezeket megtöltjük lekvárral, és batyukká formáljuk, majd kikent, lisztezett sütőlapra tesszük, megkenjük tojással, és előmelegített sütőben kb. 200 fokon megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre