Elkészítése: A megtisztított hájat apró kockákra vagdaljuk, hideg vízben kimossuk, majd lecsöpögtetjük és ledaráljuk. Összedolgozzuk 15 dkg liszttel, majd fél órára a hűtőbe tesszük. A maradék lisztben elkeverjük a sütőport, majd összedolgozzuk a tojással, kevés sóval és annyi tejjel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Tésztástál méretűre kinyújtjuk, és belecsomagoljuk a hideg hájas tésztát. Vastagra összehajtogatjuk, majd vékonyra kinyújtjuk. A nyújtást és hajtogatást négyszer megismételjük. Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, és közepes pogácsavágóval kiszúrjuk. A pogácsák tetejét keresztben bevagdossuk, és megkenjük tojássárgájával. Forró sütőbe toljuk, és közepes tűznél kisütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre