Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hájas pogácsa

MME MME
1 5/5
90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: A megtisztított hájat apró kockákra vagdaljuk, hideg vízben kimossuk, majd lecsöpögtetjük és ledaráljuk. Összedolgoz­zuk 15 dkg liszttel, majd fél órára a hűtőbe tesszük. A mara­dék lisztben elkeverjük a sütőport, majd összedolgozzuk a to­jással, kevés sóval és annyi tejjel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Tésztástál méretűre kinyújtjuk, és belecso­magoljuk a hideg hájas tésztát. Vastagra összehajtogatjuk, majd vékonyra kinyújtjuk. A nyújtást és hajtogatást négyszer megismételjük. Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, és közepes pogácsavágóval kiszúrjuk. A pogácsák tetejét keresztben be­vagdossuk, és megkenjük tojássárgájával. Forró sütőbe tol­juk, és közepes tűznél kisütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss