hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos uborkasaláta

45 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az uborkát megmossuk, és uborkagyalun legyaluljuk.
Ezután ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk és ecettel ízesítjük. A fokhagymát hozzáreszeljük vagy présen átnyomjuk.

Az egészet hagyjuk minimum fél órát állni, majd tejföllel meglocsoljuk, pirospaprikával megszórjuk.

Megjegyzés

Az uborkát szinte soha nem hámozom, mert a héja alatt van a rengeteg vitamin. A megsóz-kifacsar módszerrel is kidobjuk a sok értékes vitamint. Ami levet ereszt, jóízűen meg lehet inni.

Szerintem a világ legfinomabb uborkasalátája, igazi hungarikum, szépséges színei a magyar zászlót idézik.
- esztiklock

Ezek is érdekelhetnek