Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos uborkasaláta

15 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. Az uborkát megmossuk, és uborkagyalun legyaluljuk.
  2. Ezután ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk és ecettel ízesítjük. A fokhagymát hozzáreszeljük vagy présen átnyomjuk.
  3. Az egészet hagyjuk minimum fél órát állni, majd ízlés szerint tejföllel meglocsoljuk, pirospaprikával megszórjuk. 

Megjegyzés

Az uborkát szinte soha nem hámozom, mert a héja alatt van a rengeteg vitamin. A megsóz-kifacsar módszerrel is kidobjuk a sok értékes vitamint. Ami levet ereszt, jóízűen meg lehet inni. Szerintem a világ legfinomabb uborkasalátája, igazi hungarikum, szépséges színei a magyar zászlót idézik.
- esztiklock

Ezek is érdekelhetnek

Friss