Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos tojásos lecsó

25 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás

Elkészítés

  1. A tojásos lecsóhoz egy lábasban, közepes lángon zsiradékot hevítünk. Beletesszük a meghámozott, félfőre vágott vöröshagymát, sózzuk, és hagyjuk kicsit összeesni. Közben a paprikát kimagozzuk, felszeleteljük, és 2-3 centis darabokra vágjuk.
  2. Ha a hagyma kicsit megpuhult, hozzáadjuk a paprikát, ismét sózzuk, és alacsony lángon, lefedve pároljuk nagyjából 10 percig. Ha a paprika kissé megpuhult, fűszerezzük jó minőségű pirospaprikával, alaposan elkeverjük.
  3. A paradicsomokat cikkekre vágjuk, hozzáadjuk a paprikás alaphoz, és tovább főzzük, amíg a paradicsom megpuhul és kicsit szétfő.
  4. Egy keverőtálba törjük a tojásokat, felverjük, és a lecsóhoz öntjük. Amint a tojás kicsit összeállt, el is készült a lecsó.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A HAGYOMÁNYOS TOJÁSOS LECSÓ:

Ezek is érdekelhetnek