Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos székelykáposzta

110 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A hagyományos székelykáposzta elkészítéséhez a sertéslapockát felkockázzuk, a zsírból, a hagymából és a pirospaprikából pörköltalapot készítünk.
  2. Rátesszük a húst, átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, felengedjük vízzel és fedő alatt, mindig egy kevés vizet hozzáadva félpuhára pároljuk.
  3. Amikor félig puha a hús, hozzátesszük a hordós káposztát, a babérlevelet, a fokhagymát, és együtt főzzük tovább.
  4. Amikor a káposzta is puha, hozzáadjuk a tejfölt és még sót, borsot ha szükséges, és együtt jól összeforraljuk.
  5. Tálaláskor még tehetünk rá tejfölt, puha kenyérrel fogyasztjuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss