Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos slambuc

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A slambuc elkészítéséhez a szalonnát felkockázzuk, lábasba vagy bográcsba tesszük, zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az egyenletesre tört lebbencstésztát, és kissé megpirítjuk.
  2. A kétféle hagymát és a kolbászt meghámozzuk, a hagymákat finomra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk, és mindet a tésztás alaphoz adjuk. Megpirítjuk. Meghintjük a fűszerekkel, megsózzuk, és alaposan elkeverjük.
  3. A krumplit meghámozzuk, a paprikát és a paradicsomot megmossuk, felkockázzuk mindet, majd hozzáadjuk a tésztához. Alaposan összekeverjük, azután felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
  4. Fedő nélkül, időnként megkeverve addig főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul. Tálalás előtt lefedve 10 percig pihentetjük. Ecetes vagy kovászos uborkát kínálhatunk hozzá.

Nézd meg videón, hogyan készül a hagyományos slambuc:



Megjegyzés

A recept a Fanny Konyhában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss