Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos slambuc

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, lábasba vagy bográcsba tesszük, zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az egyenletesre tört tésztát, és kissé megpirítjuk.
  2. A kétféle hagymát és a kolbászt meghámozzuk, a hagymákat finomra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk, mindet a tésztás alaphoz adjuk. Megpirítjuk. Meghintjük a fűszerekkel, megsózzuk, és elkeverjük.
  3. krumplit meghámozzuk, a paprikát és a paradicsomot megmossuk, felkockázzuk mindet, hozzáadjuk a tésztához. Alaposan összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
  4. Fedő nélkül, kevergetve addig főzzük, míg a burgonya teljesen meg nem puhul. Tálalás előtt lefedve 10 percig pihentetjük.
  5. Ajánljuk még:

Megjegyzés

A recept a Fanny Konyhában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek