Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos rakott káposzta

60 perc
mester
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst megfőzzük, a hagymákat felaprítjuk, zsíron megdinszteljük, majd rárakjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, lepirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst, és a pirospaprikát. Jól összekeverjük, és hozzákeverjük a kissé felvert tojást.
  2. Egy jénai tálat kizsírozunk, és a savanyú káposzta felét lerakjuk, majd ráhalmozzuk a bekevert darált húst, és elsimítjuk. Beborítjuk a maradék savanyú káposztával, rászórjuk a fűszereket, borsot, köménymagot, csombort, kakukkfüvet, babérlevelet. A tetejére kenjük a tejfölt, befedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 40 perc alatt szép pirosra sütjük.

 

Megjegyzés

A csombor és a kakukkfű egy teljesen új ízvilágba repít ,csodálatosan harmónizálnak az ízek a savanyú káposztával.a - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss