Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos paprikás krumpli

MME MME
8 4.2/5
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megtisztítjuk, utána jól megmossuk, az apróbbakat egyben hagyjuk, a többit ketté, vagy cikkekre, kockákra vágjuk. Ha parasztkolbászt használunk, akkor pár pillanatra vízbe mártjuk (így könnyebben lehúzzuk a bőrét), majd felkarikázzuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk és szeletekre vágjuk. A paradicsomot pár pillanatra szűrőkanállal forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, és cikkekre vágjuk.
  2. Lábasban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kolbászt vagy a grillkolbászt, a fokhagymát, a pirospaprikát, az őrölt köményt, 1,5 dl vízzel felöntjük, és elkeverjük. Hozzáadjuk a burgonyát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, megsózzuk, lefedjük, és lassú tűzön kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Pihentetjük, hogy besűrűsödjön. Tálaláskor a tetejére kevés tejfölt teszünk.

EGYTÁLÉTELEK - VÁLOGATÁs >>> 

BÁCSKAI RIZSES HÚS BORSÓVAL >>> 

9 PAPRIKÁS KRUMPLI - LEGJOBB VARIÁCIÓK A MAGYAR KLASSZIKUSRA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss