Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos mákos nudli

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát alaposan megmossuk, és puhára főzzük. Meghámozzuk, áttörjük, és hagyjuk kihűlni.
  2. Lisztezett felületen összedolgozzuk a liszttel, a tojással és egy kevés sóval. Kinyújtjuk, ujjnyi csíkokra vágjuk, mindet rúddá sodorjuk, a rudakat falatnyi darabokra vágjuk. 
  3. A nudlikat forrásban lévő sós vízbe tesszük, megvárjuk, hogy feljöjjenek a víz felszínére, és további néhány percig tovább főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük a nudlikat, és egy kevés felforrósított vajhoz adjuk, majd átforgatjuk.
  4. Összekeverjük a mákot, a porcukrot, valamint a megmosott citrom finomra reszelt héját, és a nudlira szórjuk. Azonnal tálaljuk.

NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN!

Ezek is érdekelhetnek

Friss