Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos harcsapaprikás túróscsúszával

45 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag

Elkészítés

  1. A halat megtisztítjuk, megsózzuk, majd a paprikával elkevert rozslisztbe forgatjuk, és olajon hirtelen megsütjük.
  2. Apróra vágjuk a hagymát, felkarikázzuk a paprikát és egy serpenyőben egy kevés só hozzáadásával megdinszteljük, majd beletesszük a felkockázott paradicsomot. Felengedjük 1 dl vízzel, felforraljuk, és belerakjuk az elősütött harcsafiléket, majd 2-3 percig pároljuk.
  3. Elkészítjük a habarást: a tejfölt és a joghurtot a liszttel csomómentesre keverjük. Felhígítjuk egy kis tejjel, majd a harcsa szaftjából hozzákeverünk egy keveset. Ezután folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a paprikáshoz, és besűrítjük vele.
  4. A tésztát roppanósra főzzük, majd leszűrjük. Egy serpenyőbe rakjuk, ráhintjük a túrót, majd alaposan összekeverjük. Forrón tálaljuk a harcsapaprikással. Tálaláskor adhatunk hozzá tejfölt vagy joghurtot. Petrezselyemmel vagy kaporral díszítve tálaljuk. 

Megjegyzés

Harcsapaprikás sokféleképpen készíthető, de mindegyiknek a lényege hogy a halat a lehető legrövidebb ideig süssük, hogy szaftos maradjon, és ne essen szét. Az utóbbi időben e recept bekerült a kedvenc családi receptek közé. Szeretettel ajánlom mindenkinek kipróbálásra. Jó étvágyat kívánok hozzá! - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss