Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos diós linzer

75 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. Összekeverjük kézi mixerrel egy tálban a porcukrot, a tojássárgáját, a margarint, a vaníliát, a sót és a sütőport. Hozzáadjuk a lisztet, és kézzel összegyúrjuk a tésztát. Ezután 20 percet pihentetjük a hűtőben.
  2. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, kb.7 mm vastagságúra. Karikákat szaggatunk belőle, minden második karika közepébe egy kis lyukat ütünk.
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rárakosgatjuk a tésztakarikákat, lekenjük tojássárgájával, majd a lyukasak tetejét megszórjuk az apróra vágott dióval.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük. Ha kihűlt, dzsemmel megkenjük a teli darabokat, és összeragasztjuk a dióval hintett párjukkal. 

Megjegyzés

Finomság hagyományosan, egy kis őszi hangulattal (dió végett) . - alexandra29

Ezek is érdekelhetnek

Friss