Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos csörögefánk

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd alaposan összedolgozzuk a tejföllel, a porcukorral, a tojássárgájával és a sóval. Ezután becsomagoljuk a tésztát, és 10-15 percre hűtőbe tesszük.
  2. A tésztát vékonyan lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságúra és lehetőség szerint szögletesre nyújtjuk. Csöröge- vagy derelyevágóval négyszögekre vágjuk, és a közepükön hosszanti bemetszést ejtünk.
  3. Felforrósítjuk az olajat, és kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. Figyeljünk, hogy az olaj megfelelően forró legyen, és ne hagyjuk túl sokáig sülni a csörögéket, mert könnyen kiszáradnak. A kész fánkokat még melegen porcukorba forgatjuk és baracklekvárral kínáljuk.

    CSÖRÖGEFÁNK GYORSAN ÉS EGYSZERŰEN >>> 

    ÍGY LESZ TÖKÉLETES A CSÖRÖGÉD, LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE! >>> 

    CSÖRÖGEFÁNK (BÁBA FOGA) >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss