Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos bécsi burgonyasaláta

35 perc
egyszerű
átlagos
5 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

  1. A bécsi burgonyasaláta elkészítéséhez a burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük. Amíg fő, a vöröshagymát nagyon finomra vágjuk, ráöntjük az almaecetet, és megsózzuk, megborsozzuk.
  2. Ha a krumpli megfőtt, kiveszünk és félreteszünk 1 dl-t a főzőlevéből, majd leszűrjük, és még melegen felszeleteljük a krumplit. Végül egy tálba tesszük az ecetes hagymával.
  3. A szószhoz az alaplébe öntjük a krumpli főzőlevét, beletesszük a keményítőt és a mustárt, majd alaposan összekeverjük az olajjal és a felolvasztott vajjal, és a burgonyára öntjük. Végül belekeverjük az apróra vágott újhagymát vagy snidlinget is.
  4. Ezután legalább 4-5 órát hagyjuk állni a hűtőben, hogy a krumpli magába szívja a szószt. A legjobb, ha egy éjszakát pihen.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGY KÉSZÜL A BÉCSI KRUMPLISALÁTA

Ezek is érdekelhetnek

Friss