Egy tálban, a sütőporral összekevert liszthez hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport. Ezeket összekavarjuk, hozzáadjuk a tojást és a szobahőmérsékletű margarint. Ezekből egy közepesen lágy tésztát gyúrunk, amelyet pihenni hagyunk, ameíg elkészítjük a tölteléket.
A meghámozott almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a búzadarát. Ezeket összedolgozzuk, és sűrű szitába helyezzük, hogy a felesleges lé lecsöpögjön.
A tésztát 2 cipóra osztjuk. Az egyik lesz a torta alja, a másik pedig a teteje. Az első cipót kör alakúra nyújtjuk, és beletesszük egy csatos tortaformába. A felesleges széleket levágjuk. A lecsöpögtetett tölteléket alaposan kinyomkodjuk, majd a tésztára halmozzuk. Ezután kerekre nyújtjuk a másik cipót is, és a közepén több helyen bevágjuk, majd a formába tesszük. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 30 percig, aranybarnára sütjük. Amikor kész, még melegen, lecsatoljuk az forma oldalát, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt torta tetejét porcukorral megszórjuk.