Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos almás pite - tortaformában!

60 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 20 dkg margarin
  • A töltelékhez:
  • 1,5 kg alma
  • 1 evőkanál fahéj
  • 20 dkg cukor
  • 3 evőkanál búzadara

Elkészítés

  1. Egy tálban, a sütőporral összekevert liszthez hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport. Ezeket összekavarjuk, hozzáadjuk a tojást és a szobahőmérsékletű margarint. Ezekből egy közepesen lágy tésztát gyúrunk, amelyet pihenni hagyunk, ameíg elkészítjük a tölteléket.
  2. A meghámozott almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a búzadarát. Ezeket összedolgozzuk, és sűrű szitába helyezzük, hogy a felesleges lé lecsöpögjön.
  3. A tésztát 2 cipóra osztjuk. Az egyik lesz a torta alja, a másik pedig a teteje. Az első cipót kör alakúra nyújtjuk, és beletesszük egy csatos tortaformába. A felesleges széleket levágjuk. A lecsöpögtetett tölteléket alaposan kinyomkodjuk, majd a tésztára halmozzuk. Ezután kerekre nyújtjuk a másik cipót is, és a közepén több helyen bevágjuk, majd a formába tesszük. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 30 percig, aranybarnára sütjük. Amikor kész, még melegen, lecsatoljuk az forma oldalát, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt torta tetejét porcukorral megszórjuk.

Megjegyzés

Az almás pite kisebb családra készített változata. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss