Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymás-tepertős hajtogatott pogácsa

> 90 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A vöröshagymákat megpucoljuk, felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, a zsírban puhára pároljuk. Félretesszük hűlni. A ledarált tepertőt sózzuk, borsozzuk.

2. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt. Hagyjuk pihenni 15 percet.

3. A lisztet egy nagy tálban összekeverjük az élesztős tejjel, a tojással, a tejföllel, a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal. Az egészet összegyúrjuk. Közepesen kemény tésztát kapunk. 30 percig pihentetjük.

4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk 1 cm vastagságú téglalapra. Megkenjük a tepertővel és a vöröshagymával. A tésztát képzeletben harmadoljuk függőleges irányban. A jobb oldali harmadot behajtjuk középre, erre pedig ráhajtjuk a bal oldali részt. Az így kapott hosszúkás téglalapot képzeletben vízszintesen harmadoljuk. Az alsó harmadot felhajtjuk középre, erre pedig ráhajtjuk a felső harmadot. Pihentetjük 20 percig. Utána kinyújtjuk a tésztát és ismét megkenjük, hajtogatjuk, pihentetjük, összesen 3-szor.

5. A 3. pihentetés után a tésztát 3 cm vastagságúra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk, kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval. Tepsibe rakjuk, tetejét megkenjük tojással. Előmelegített sütőben megsütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss