Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymás szűzpecsenye salátával és kéksajttal

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 fej hagyma cikkekre vágva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál friss kakukkfű
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 50 dkg szűzpecsenye keskeny szeletre vágva
  • 10 dkg rokfort sajt
  • A salátához:
  • 4 marék vegyes zöldsaláta (fejes, rukkola, madársaláta)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál dijoni mustár

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A hagymát teflonos tepsibe tesszük, megszórjuk a kakukkfűvel. Megsózzuk, meglocsoljuk a balzsamecettel, és 15 percig sütjük, míg karamellizálódik.

Amíg a hagyma sül, elkészítjük az öntetet, sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük a zöldsalátával.

Egy bevonatos serpenyőt felforrósítunk. A hússzeleteket kevés olajjal megkenjük, sózzuk, borsozzuk, a szeleteket mindkét oldalukon 2-2 percig sütjük, majd hozzáadjuk a sült hagymát, 1-2 percig együtt sütjük.

Tányérra tesszük a sült húst, a salátával körítjük, rámorzsoljuk a kéksajtot.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss