Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymás sült karaj csilis sütőtökkrémmel

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szilikonecset segítségével kikenünk egy serpenyőt az olívaolajjal, felhevítjük, és kevergetve fehéredésig sütjük benne a megtisztított, felcsíkozott sertéskarajt. Ezután beleforgatjuk a meghámozott, nagyobb cikkekre felvágott lila és vöröshagymát, majd kissé lepirítjuk. Hozzáöntünk egy kevés vizet, és puhára pároljuk a húst. Közben a rozmaring lecsipkedett, felaprított leveleivel, továbbá egy kevés sóval és borssal ízesítjük.
  2. A sütőtököt megtisztítjuk, a magjait eltávolítjuk, a húsát pedig felkockázzuk, és puhára pároljuk enyhén sós vízben. Azután leszűrjük.
  3. Lábasban felhevítjük az olívaolajat, és üvegesre pároljuk rajta a meghámozott, finomra vágott hagymát. Hozzákeverjük a tökkockákat, és egy kevés sóval, borssal, valamint az őrölt csilivel ízesítjük. Végül lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel krémesre törjük. Ezzel tálaljuk a hagymás karajcsíkokat.

Ezek is érdekelhetnek

Friss