Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymás sörkifli

MME MME
5/5
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A kiflihez:
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 30 dkg finomliszt
  • 7 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 1 kiskanál só
  • 2 nagy (40 dkg) vöröshagyma
  • 0,5 dl olaj
  • A tepsi kikenéséhez:
  • margarin
  • A tészta lekenéséhez:
  • 1 tojás

Elkészítés

Elkészítés: 1. Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, a cukrot beleszórjuk, és 10 percre félretesszük, hogy az élesztő felfusson. A lisztet az olvasztott margarinnal, 1 tojással, a maradék 1 dl langyos tejjel, a felfuttatott élesztővel és fél kiskanál sóval tésztává dagasztjuk, jól kidolgozzuk.

2. Cipót formálunk belőle, a tetejét belisztezzük, tiszta konyharuhával letakarjuk, kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Ez elég idő a töltelék elkészítésére.

3. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, a megforrósított olajon, közepes lángon megfonnyasztjuk, megsózzuk, hűlni hagyjuk.

4. Amikor a tészta megkelt, gyúrótáblán négy részre osztjuk, egyenként meggömbölygetjük, 15 percre félretesszük. Ezután egyenként kb. 20 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, mindegyiket 8 cikkre vágjuk. Szélesebb oldalukra kiskanálnyi párolt hagymát halmozunk, majd a tésztát a csúcsuk felé feltekerjük, kifli alakúra hajlítjuk.

5. Nem túl szorosan margarinnal kikent tepsibe rakjuk. A tetejüket felvert tojással lekenjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) kb. 25 perc alatt megsütjük.

MENNYISÉG: 32 DARAB
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 2 ÓRA
ENERGIATARTALOM: 86 KCAL/DARAB

Ezek is érdekelhetnek

Friss