Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymás-sonkás csőben sült

MME MME
4.5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, megmossuk, kb. 5 cm hosszú darabokra vágjuk. A sonkát vékony csíkokra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk a margarint, és lassú tűzön, kevergetve kb. 8 percig pirítjuk benne a hagymát és a pórédarabokat. Hozzákeverjük a sonkacsíkokat, még egyszer rápirítunk, sóval, borssal fűszerezzük. A tejfölt kikeverjük a tojással, sózzuk, szerecsendióval megszórjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kikenünk margarinnal egy tűzálló tálat, belefektetjük a pórékat, leöntjük a tejföllel. A tálat a sütőbe tesszük, és kb. 30 percig sütjük. A sütési idő lejárta előtt 10 perccel megszórjuk a reszelt sajttal, és pirosra pirítjuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag: 427 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek