Elkészítés: A vizet összekeverjük a cukorral és az élesztővel, majd hagyjuk pihenni egy negyed órácskát. Közben az olajon megpirítjuk az apróra vágott lilahagymát, a végén pár csepp balzsamecettel karamellizáljuk.
A lisztet egy tálba szórjuk, hozzákeverjük a sót, a mustárt, a fűszereket majd a sajtot, amiből két evőkanállal félrerakunk a baguette tetejére. Hozzáöntjük az élesztős keveréket, és alaposan megdagasztjuk. 2-3 óra kelési idő után 3-4 darab, kb. 25-30 cm hosszú rudat formázunk, a tetejére rászórjuk a maradék sajtot, és olajjal megkent sütőlapon, 220 fokos sütőben, 25-30 percig sütjük.
Kiváló szendvicseket készíthetünk belőle, de hidegtálak, saláták, húsok és halak mellé is adhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre