Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymás pogácsa

> 90 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tejfölt kissé meglangyítjuk, belekeverjük a cukrot, majd az élesztőt is. A lisztet a sóval és a zsiradékkal elmorzsoljuk, majd hozzádolgozzuk a tojást és a tejfölt is. Letakarva hagyjuk kelni.

Közben a finomra vágott hagymát a zsiradékban megpirítjuk.

A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a dinsztelt hagymával, és hajtogatjuk jobbról balra háromszor, majd felülről le is háromszor. Kb. félórás pihentetésekkel ezt még kétszer megismételjük, majd kinyújtjuk és kiszaggatjuk a kívánt vastagságúra.

Tojással lekenjük a tetejét, esetleg megszórhatjuk sajttal, és 190 fokos sütőben kb. 12-15 perc alatt pirosra sütjük.

Megjegyzés

Nem olyan bonyolult, mint amilyennek tűnik, csak időben neki kell állni és megtervezni.
- esztiklock

Ezek is érdekelhetnek