Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymás lepény

60 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A töltelékhez a megtisztított hagymát vastagabb karikákra vágjuk és a lábosban felhevített 3 dkg vajon pároljuk kb. 30 percig. Közben többször átforgatjuk.
  2. A tésztához a lisztet tálban elvegyítjük a sütőporral és 1 csipet sóval. Hozzáadjuk a vajat és az írót, majd alaposan összedolgozzuk. Ezután a tésztát kivajazott tepsiben kinyújtjuk.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tejfölt simára keverjük, és hozzáadjuk a sajtot, a tojásokat, valamint a hagymát. A masszát köménnyel, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, majd eloszlatjuk a tésztán.
  4. Végül a lepényt kirakjuk a szalonnaszeletekkel és az előmelegített sütőben sütjük kb. 45 percig. Frissen aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.


Megjegyzés

Recept és fotó: Wirths PR / TrendXpress - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss