Elkészítés: Olajon megdinsztelünk 1 fej apróra kockázott vöröshagymát. Hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst, lepirítjuk, beletesszük az őrölt pirospaprikát, az aprított fokhagymákat. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel. Felöntjük kb. 2 dl vízzel, hozzáadjuk a Worchester-szószt, 1 teáskanál mustárt, és takaréklángon puhára főzzük a húst.
Közben hagyományos módon krumplipürét készítünk (sós vízben megfőzzük a burgonyát, majd leszűrjük, krumplinyomóval összetörjük, és vajjal, forró tejjel, sóval, borssal habosra keverjük). Ha kihűlt, elkeverünk benne 1 egész tojást. A pürét mustárral és a másik fej szeletelt, olajban pirított hagymával ízesítjük.
A ragut tűzálló tál aljára szedjük, befedjük a pürével, majd 220 fokon előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre