Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymás-gombás csirkemáj

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemájat megmossuk, majd szárazra töröljük, és ízlés szerint feldaraboljuk (nagyjából háromfelé vágjuk, nagyságától függően, és az inas-eres részeket is kivágjuk).
  2. A hagymát megpucoljuk, majd félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük. A gombát megmossuk, alaposan lecsepegtetjük, majd ízlés szerint felszeleteljük.
  3. A feldarabolt májat megsózzuk, megborsozzuk, majd beleforgatjuk a lisztbe. Az olajat felforrósítjuk, majd beletesszük a lisztbe forgatott májat, és pár pillanat alatt hirtelen rásütünk egy kérget. Ezután kiszedjük őket, és elrendezzük egy tepsiben.
  4. A visszamaradt zsiradékon pár perc alatt üvegesre pároljuk a felszeletelt vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk ételízesítővel és majorannával, és pár percig pároljuk.
  5. Ezután átöntjük a tepsibe a hagymás gombát, elrendezzük a májak között, majd felöntjük a borral, hozzáadjuk a babérlevelet, és alufóliával lefedjük a tepsit.
  6. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és 15 percig pároljuk. Ezután levesszük a fóliát, visszatesszük a sütőbe, és 10 perc alatt készre sütjük. Ameddig a máj a sütőben sül, ízlés szerinti köretet készítünk hozzá.

    CSIRKEMÁJ - KIADÓSAN, VÁLTOZATOSAN, FINOMAN >>> 

    BACONBE GÖNYGYÖLT CSIRKEMÁJ-FALATKÁK >>> 

    30 PERCES GOMBÁS-BACONÖS CSIRKEMÁJ >>> 

Megjegyzés

A csirkemáj sütés közben nem szárad ki, hanem nagyon finom puha és szaftos marad. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss