Elkészítés: A töltelékhez a hagymaféléket és a petrezselymet aprítsuk fel, a sajtot reszeljük le, a bacont kockázzuk fel. Kevés olajon pirítsuk üvegesre a vöröshagymát és a póréhagymát, majd adjuk hozzá a bacondarabkákat és a petrezselyemzöld felét. Ha már kissé megpirultak, akkor adjuk hozzá a cukkinireszeléket, és jól forgassuk össze a hagymás-baconos alappal. Ha ezzel elkészültünk, akkor lassan öntsük hozzá a főzőtejszínt, és folyamatosan kevergessük. Főzés közben adjuk hozzá a krémsajtot, a reszelt füstölt sajtot, a medvehagymát, a fokhagymát, a petrezselyemzöld másik felét és a fűszereket. Gyakori kevergetés mellett főzzük, amíg elég sűrű nem lesz a massza, majd hagyjuk egy kicsit kihűlni, mielőtt a palacsintába töltenénk.
A palacsintához keverjük össze a tojásokat a tejjel és a sóval. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, és keverjük addig, míg nem kapunk sima, csomómentes, folyékony tésztát, végül öntsük bele a szódavizet is. Teflonos serpenyőben, olaj hozzáadásával, megtartva a magas hőfokot süssük ki a palacsinták mindkét oldalát.
A palacsintákat töltsük meg a hagymás-cukkinis masszával a következőképpen:
1. Készítsünk elő fogpiszkálókat (palacsintánként kb. 4-5 darabot).
2. Helyezzünk a palacsinta közepére 1-2 evőkanálnyi masszát, majd óvatosan, hajtogassuk középre, fogjuk össze a palacsinta szélét, mintha csomagolnánk, batyut készítenénk.
3. Tűzdeljük meg több oldalról a batyunkat fogpiszkálóval, hogy stabilan megmaradjon.
4. Végül húzzunk a batyunkra vékony, fonott, füstölt sajtot (készen kapható), és díszíthetjük még metélőhagymával.