Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymás csirkemáj

MME MME
4.3/5
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A hagymaféléket meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk, meghintjük fél kávéskanál sóval és 2-3 evőkanál citromlével, lefedjük, fél órát pihentetjük. A csirkemájakat leöblítjük (leválasztjuk róluk a szíveket). A zsályaleveleket leöblítjük.
Elkészítés: Felhevítünk 3 evőkanál olajat, rádobjuk a zsályaleveleket és a csirkemájakat. Négy perc múlva kidobjuk a zsályaleveleket, megfordítjuk a csirkemájakat, és még 2 percig pirítjuk. Papírkendőre szedve hagyjuk őket kihűlni. Közben leveleire bontjuk a salátát, megmossuk, kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra törölgetjük, és falatnyi darabkákra tépkedjük. Az almákat megmossuk, negyedeljük-nyolcadoljuk, magházukat kivágjuk, húsukat felaprózzuk, és meghintjük citromlével. A petrezselymet leöblítjük, a kapribogyót lecsepegtetjük. A legszebb csirkemájat félretesszük a díszítéshez, a többit 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát és az almát leszűrjük, majd a májjal együtt a salátalevelekhez adjuk, lazán összekeverjük, és csinos tálba szedjük. A máj sütőlevéhez adunk még 2 evőkanál olajat és a hagyma-alma levét, jól összeforraljuk, ízlés szerint utánasózzuk, citromlével savanyítjuk, (frissen) őrölt borssal fűszerezzük, és melegen a saláta tetejére szűrjük-locsoljuk. Tetejét a félretett csirkemájjal, a kapribogyókkal és a petrezselyemmel díszítjük, azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

Előételként, önálló fogásként kínálhatjuk. Friss kenyér, péksütemény illik hozzá.
1 adag: 1129 kJ/270 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek