Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymás csicseriborsókrokett (falafel)

MME MME
2
> 90 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csicseriborsót előző este bő vízbe beáztatjuk. Másnap reggel leszűrjük, egy nagy edénybe öntjük a borsót, és vízzel bőségesen felöntjük, megsózzuk, majd puhára főzzük.

A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük, majd a leszűrt csicseriborsót, a lisztet, a fűszereket hozzáadjuk, és botmixerrel összetörjük (vagy húsdarálón ledaráljuk, majd kézzel összedolgozzuk), amíg sűrű pürét kapunk.

A masszából kis gombócokat formálunk. A tojássárgáját felverjük, a gombócokat beleforgatjuk, és forró olajban aranysárgára sütjük.

Ezek is érdekelhetnek