Elkészítés: A csicseriborsót előző este bő vízbe beáztatjuk. Másnap reggel leszűrjük, egy nagy edénybe öntjük a borsót, és vízzel bőségesen felöntjük, megsózzuk, majd puhára főzzük.
A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük, majd a leszűrt csicseriborsót, a lisztet, a fűszereket hozzáadjuk, és botmixerrel összetörjük (vagy húsdarálón ledaráljuk, majd kézzel összedolgozzuk), amíg sűrű pürét kapunk.
A masszából kis gombócokat formálunk. A tojássárgáját felverjük, a gombócokat beleforgatjuk, és forró olajban aranysárgára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre