Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymás csemegeuborka

MME MME
4 4.5/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: Az apró uborkát kb. 10 percig hideg vízben áztatjuk, majd kefével lesúroljuk. Tiszta konyharuhán leszárítjuk. A hagymát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk.

Elkészítés: A vizet felforraljuk, a sót, a cukrot, az ecetet, a fűszereket hozzáadjuk, és kb. 2-3 percig főzzük. Az uborkát üvegekbe rakjuk, a hagymát elosztjuk benne. A forró ecetes vízzel leöntjük. Szorosan lezárjuk, és száraz hűvös helyen tároljuk.

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss