Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymás-baconös nudli

90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. Alaposan leszűrjük, és krumplinyomóval még melegen összetörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd hozzáadjuk a sót, a szerecsendiót, a tojásokat, és apránként adagolva a lisztet. 
  2. Lisztezett felületen nagyjából 1 cm átmérőjű hurkákat sodrunk, ezeket kb. 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A darabok végét kézzel formázzuk, úgy, hogy elvékonyodjanak a nudlik végei. A nudlikat enyhén sós, forrásban lévő vízben pár perc alatt megfőzzük. (Miután feljöttek a víz tetejére még 1-2 percig főzzük.) A megfőtt nudlikat egy edénybe tesszük, és összekeverjük a vaj felével, majd félretesszük.
  3. Egy serpenyőt alacsony lángon hevíteni kezdünk. A szalonnát felcsíkozzuk, és zsírjára pirítjuk, közben a hagymát megpucoljuk, és félfőre vágjuk. A megsült bacont kivesszük a serpenyőből, és a visszamaradt zsiradékon a hagymát alacsony lángon megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk. Ha elkészült, kivesszük.
  4. A serpenyőben a vaj másik felét közepes hőmérsékleten hevíteni kezdjük, beletesszük a nudlikat (ha kell, több részletben) és pár perc alatt lepirítjuk. Ha szép színt kapott, összekeverjük a pirított hagymával és a baconnel, végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. A kész nudlit tejföllel tálaljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a hagymás-baconös nudli!

Ezek is érdekelhetnek

Friss