Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymás bab - ahogy én csinálom

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát vékony karikára vágom (uborkagyalun regyalulni a legjobb). Megfonnyasztom kevés olajon, só, bors, paprika, esetleg egy fél paradicsom bele, majd az előző nap beáztatott bab. Mikor félig megfőtt, elkezd puhulni a bab, beleteszem a felkockázott füstölt tarját (én néha füstölt szalonnát is kockázok bele még a hagyma alá). Amikor puhára főtt és elfőtte a levét, kis rántást csinálok rá. A legjobb, ha a rántással a sütőbe teszem negyed órára.

Mi kenyérrel esszük, de van, aki rizzsel vagy tésztával, hiszen ez olyan, mint egy bab-pörkölt.

Megjegyzés

A család nagyon szereti, füstölt tarja helyett füstölt oldalas vagy füstölt sonka is mehet bele. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss