Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymás-almás csirke

5/5
45 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, karikákra vágjuk, magházát eltávolítjuk, és egy tűzálló edény (vagy tepsi) aljára rakjuk. A csirkehúst, sózzuk, majd szórunk rá egy kis kakukkfüvet és borsikafüvet.

A csirkecombokat rátesszük az almakarikákra. A hús alá, fölé, mellé (szóval mindenhová :)) felszeletelt vöröshagymakarikákat teszünk bőven. Kevés vizet öntünk alá, de száraz fehérborral is megöntözhetjük.

Rátesszük az edény tetejét (vagy ha tepsiben készítjük, alufóliával lefedjük), hogy saját gőzében puhuljon, és így tesszük be a sütőbe.

Előmelegített sütőben kb. 30 percig 190 fokon sütjük. Az alma és a hagyma levet ereszt, megsül, és nagyon kellemes ízt ad a csirkének.

Ezek is érdekelhetnek

Friss