A vöröshagymát tisztítsuk meg. A fokhagymát fokhagymanyomón préseljük át, majd egy kevés sóval alaposan keverjük össze.
Egy fazékban olvasszuk fel a 3 evőkanál zsírt, adjuk hozzá a hagymát, az apróra vágott csilipaprikát, és a sós fokhagymát. Kis ideig pirítsuk a keveréket, majd öntsük fel a zöldségleves alaplével és a fehérborral. Ízesítsük sóval, borssal, cukorra és reszelt szerecsendióval. Adjunk hozzá ízlés szerinti mennyiségű, apróra vágott majoránnát, és főzzük 15 percig.
A kenyeret kockázzuk fel, majd pirítsuk szép aranybarnára az olívaolajon. A juhsajtot nagylyukú reszelőn reszeljük le. A levest a kenyérkockákkal és a reszelt sajttal megszórva tálaljuk. Ízlés szerint petrezselyemzölddel is megszórhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre