Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymaleves toszkán módra

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

A vöröshagymát tisztítsuk meg. A fokhagymát fokhagymanyomón préseljük át, majd egy kevés sóval alaposan keverjük össze.

Egy fazékban olvasszuk fel a 3 evőkanál zsírt, adjuk hozzá a hagymát, az apróra vágott csilipaprikát, és a sós fokhagymát. Kis ideig pirítsuk a keveréket, majd öntsük fel a zöldségleves alaplével és a fehérborral. Ízesítsük sóval, borssal, cukorra és reszelt szerecsendióval. Adjunk hozzá ízlés szerinti mennyiségű, apróra vágott majoránnát, és főzzük 15 percig.

A kenyeret kockázzuk fel, majd pirítsuk szép aranybarnára az olívaolajon. A juhsajtot nagylyukú reszelőn reszeljük le. A levest a kenyérkockákkal és a reszelt sajttal megszórva tálaljuk. Ízlés szerint petrezselyemzölddel is megszórhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek